06.11.2015 20:22

Cambuur met gehavend team tegen Groningen

Marvin Peersman ligt tijdens de Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur met pijn op de grond. Wessel Dammers kijkt hoe het met zijn collega-verdediger gaat. (01-11-2015)
Marvin Peersman ligt tijdens de Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur met pijn op de grond. Wessel Dammers kijkt hoe het met zijn collega-verdediger gaat. (01-11-2015)

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur kampt met een waslijst aan blessures. De spoeling is met name achterin dun bij de Leeuwarders. De Jong heeft zondag tegen FC Groningen de beschikking over slechts vier fitte verdedigers van de A-selectie.

Calvin Mac-Intosch en Marlon Pereira zijn lange tijd uitgeschakeld. Kai Heerings en Vytautas Andriuškevičius zijn ook geblesseerd, maar kunnen binnenkort mogelijk hun rentree op het voetbalveld maken. De vier inzetbare verdedigers zijn Djavan Anderson, Wessel Dammers, Marvin Peersman en Martijn van der Laan.

Mac-Intosch werd deze week geopereerd aan zijn meniscus. "De operatie is gelukkig goed verlopen, maar we zijn hem de komende maanden wel kwijt. Heel zuur. Al ben ik onderhand gezien de vele blessures blij dat we überhaupt nog vier verdedigers hebben", zegt De Jong op de clubwebsite van SC Cambuur. Ook clubtopscorer Bartholomew Ogbeche ontbreekt.

De club uit Leeuwarden won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd, tot grote onvrede van de supporters. "De mensen zijn kritisch en dat is helemaal terecht. Als ik supporter zou zijn had ik precies hetzelfde gedaan", geeft De Jong toe. "Maar ze zijn ook reëel en weten heel goed wat hier wel en niet kan. Onze supporters kennende staan ze zondag weer massaal achter de ploeg en zetten we met zijn allen de schouders er weer onder. Daarom is Cambuur ook zo’n mooie en unieke club."

De Leeuwarders gaan zondag tegen FC Groningen op jacht naar de eerste zege van het seizoen. SC Cambuur was de afgelopen twee seizoenen succesvol tegen de mede-noorderlingen: twee jaar geleden werd het 4-1, vorig seizoen won de Friese club met 3-0.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner