08.11.2015 13:14

Moreno na jaren weer trefzeker in Eredivisie

De basisspeler van PSV komen voor de wedstrijd tegen FC Utrecht even bij elkaar om elkaar nog één keer op te peppen. (08-11-2015)
De basisspeler van PSV komen voor de wedstrijd tegen FC Utrecht even bij elkaar om elkaar nog één keer op te peppen. (08-11-2015)

Héctor Moreno heeft sinds zijn vertrek bij AZ in 2011 weer eens gescoord in de Eredivisie. De mandekker van PSV scoorde al na twee minuten in de competitieduel met FC Utrecht. Het was zijn eerste goal in de competitie sinds 19 februari 2011.

Toen wist de Mexicaanse verdediger, in dienst van AZ, de 0-2 te scoren op bezoek bij sc Heerenveen. Voor Moreno was de goal tegen FC Utrecht zijn zevende doelpunt in de Eredivisie. De centrumverdediger keerde dit jaar terug in Nederland, nadat PSV op zoek was gegaan naar meer ervaring.

De ploeg merkte aan het begin van het seizoen dat het in het hart van de verdediging was mankracht tekort kwam en besloot daarom de transfermarkt op te gaan. Na lange en moeizame onderhandelingen met Espanyol, de vorige werkgever van de Mexicaanse international, lukte het PSV om Moreno terug te halen naar Nederland. Hij tekende een contract tot medio 2019 en speelde tot nu toe veertien wedstrijden in het shirt van PSV, waarvan vier in de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner