08.11.2015 14:19

Twintigste zege op rij voor PSV tegen Utrecht

V.l.n.r: Davy Pröpper, doelpuntenmaker Hectór Moreno, Andrès Guardado en Adam Maher. De Mexicaanse verdediger werkt al binnen twee minuten op aangeven van landgenoot Guardado de 1-0 tegen de touwen. (08-11-2015)

PSV heeft voor de twintigste keer op rij een thuisduel met FC Utrecht gewonnen. Na het gelijkspel (0-0, red.) tijdens het seizoen 1995/1996 wist PSV in eigen huis altijd te winnen van de Utrechters.

PSV had twee minuten nodig om op voorsprong te komen. Jeffrey Bruma kopte in eerste instantie een hoekschop van Andrés Guardado op de paal. De kopbal van Bruma kwam vervolgens voor de voeten van Guardado terecht. De Mexicaan bracht de bal opnieuw in, waardoor zijn landgenoot Héctor Moreno de bal tegen de touwen kon schieten: 1-0. PSV bleef na de vroege voorsprong domineren, maar acht minuten na de openingstreffer van Moreno kreeg FC Utrecht een grote kans op de gelijkmaker.

Sébastien Haller kreeg de bal op acht meter van het doel, maar zag zijn poging geblokt worden door Bruma. Na de kans van FC Utrecht kreeg de thuisploeg nog een aantal goede mogelijkheden om de score te verdubbelen. Luuk de Jong had tot twee keer toe kunnen scoren. Zijn kopbal - na een goede pass van Guardado - werd echter gepakt door FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter, terwijl hij even later de bal op de lat schoot.

FC Utrecht kwam tijdens de tweede helft sterk uit de kleedkamer. De bezoekers hadden drie minuten nodig om op gelijke hoogte te komen. Nacer Barazite en Timo Letschert kregen de bal in eerste en tweede instantie niet achter PSV-doelman Jeroen Zoet, maar Bart Ramselaar was in derde instantie wel trefzeker. Zijn schot werd onderweg aangeraakt door Joshua Brenet, waardoor Zoet kansloos was: 1-1.

Lang kon FC Utrecht niet genieten van de treffer van Ramselaar. Negen minuten later stond PSV namelijk weer op voorsprong. Invaller Gastón Pereiro pikte de bal op rondom het strafschopgebied en bracht de sterk spelende Santiago Arias in stelling. De Colombiaan schoot de bal in de verre hoek: 2-1. PSV had even later de wedstrijd in het slot moeten gooien. Scheidsrechter Björn Kuipers gaf de Eindhovenaren een strafschop na een handsbal van Mark van der Maarel, maar aanvoerder De Jong faalde vanaf elf meter.

De spits van PSV wist zich een kleine tien minuten later te revancheren voor zijn gemiste strafschop. Op aangeven van Jürgen Locadia schoot De Jong bij de eerste paal de 3-1 achter doelman Ruiter. In de slotfase schoot Pereiro nog op de lat, maar er werd niet meer gescoord in Eindhoven. PSV komt na de overwinning op FC Utrecht op 27 punten te staan. FC Utrecht blijft vanzelfsprekend steken op zestien punten. PSV speelt na de interlandperiode een uitwedstrijd tegen Willem II. FC Utrecht moet over twee weken op bezoek bij NEC Nijmegen.

Door: Jurre Hermans