09.11.2015 12:18

"Hendrix en Pereiro verdienen basisplek"

PSV-icoon René van de Kerkhof denkt dat trainer Phillip Cocu er goed aan doet om Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro voortaan in de basis te laten starten. Hij zag dat het tweetal een kwaliteitsboost aan PSV gaf.

De Eindhovenaren wonnen met 3-1 van FC Utrecht, maar die stand kwam uiteindelijk op het bord nadat Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro in het veld waren gekomen. "PSV kwam vrij snel op voorsprong. Dus ik dacht het wordt 3- of 4-0 en dan kunnen ze het in de tweede helft uitbouwen, maar het spel viel terug", analyseert Van de Kerkof het duel samen met Omroep Brabant.

"Utrecht kwam goed in de wedstrijd. Adam Maher en Luciano Narsingh speelden heel zwak. Ik had verwacht dat ze in de rust al gewisseld zouden worden. Het kwam weer los bij PSV met Pereiro en Hendrix. Zij verdienen een basisplaats."

Van de Kerkhof vond Narsingh en Maher slecht spelen, maar zag ook dat het tweetal werd uitgefloten door de eigen fans. Dat vindt het icoon onterecht. "Vooral Narsingh heeft de laatste tijd ook wat beslissende doelpunten gemaakt. Je moet ze niet uitfluiten, je degradeert de hele ploeg en niet alleen die spelers."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner