10.11.2015 15:46

PSV'ers krijgen tip: "Maak je niet druk"

Luciano Narsingh kan zijn geluk niet op als hij PSV op een 2-1 voorsprong heeft gezet in de Champions League. Een stunt lijkt in de maak tegen Manchester United. (15-09-2015)
Luciano Narsingh kan zijn geluk niet op als hij PSV op een 2-1 voorsprong heeft gezet in de Champions League. Een stunt lijkt in de maak tegen Manchester United. (15-09-2015)

Anthony Lurling heeft het opgenomen voor PSV'ers Adam Maher en Luciano Narsingh. De twee spelers werden in het duel met FC Utrecht (3-1 winst) uitgefloten door de eigen fans.

De ervaren speler probeert de middenvelder en de aanvaller te voorzien van wat tips. "Maak je niet druk. In voetbal is alles betrekkelijk. Als je straks een paar goede wedstrijden speelt, krijg je vast weer een applauswissel", zegt hij in gesprek met Omroep Brabant. "Uitfluiten helpt niet. Als je deze spelers nog een beetje van waarde wil zien voor je club stop dan met fluiten."

Volgens de spelers van FC Den Bosch zorgt ervoor dat het fluiten naar spelers juist zorgt dat ze nóg slechter zullen spelen. "Deze spelers zijn net als ik aanvallend ingesteld en moeten hebben van hun creativiteit en acties. Als je uitgefloten wordt en je weet dat je onder een vergrootglas ligt bij het publiek dan speel je niet je eigen spel. Dan ben je bang om fouten te maken en ga je met de handrem erop spelen."

Lurling geldt als ervaringsdeskundige. In 2002 'naaide' hij ooit Bonaventura Kalou van Feyenoord een rode kaart aan. Lurling speelde toen bij sc Heerenveen, vervolgens maakte de aanvaller de overstap naar Feyenoord. Daar werd hij echter wekelijks uitgefloten door de eigen fans. "Dat akkefietje met Kalou is me nooit vergeven door een deel van de Feyenoord-supporters. In het begin werd ik dus vaak uitgefloten als ik een mindere wedstrijd speelde. Ik was toen 24 jaar oud en had het daar best moeilijk mee."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner