11.11.2015 16:52

Feyenoord geeft Verdonk contract tot 2020

Calvin Verdonk (l.) probeert Lex Immers (r.) van de bal te zetten tijdens het training van Feyenoord. (07-11-2015)
Calvin Verdonk (l.) probeert Lex Immers (r.) van de bal te zetten tijdens het training van Feyenoord. (07-11-2015)

Feyenoord heeft een principeakkoord bereikt met Calvin Verdonk over een contract tot medio 2020. Het huidige contract van de verdediger annex middenvelder liep af in de zomer van 2017.

"Daar ben ik natuurlijk heel blij mee", vertelt Verdonk op de clubsite van de Rotterdammers. "Zelf hoefde ik niet na te denken over dit aanbod van Feyenoord. Ik ben hier opgeleid en wil hier nog jaren spelen", aldus Verdonk, die vorig seizoen debuteerde voor Feyenoord, maar dit seizoen veelal zijn minuten maakt bij de beloften. "De wedstrijden met de beloften zijn goed voor mijn ontwikkeling, want het niveau ligt hoger dan in A1. Bovendien krijg ik nu te maken met sterkere tegenstanders, wat mijn ontwikkeling ook in fysiek opzicht ten goede komt."

De achttienjarige Verdonk maakt dit seizoen deel uit van de hoofdmacht van Feyenoord. "Het bevalt mij erg goed bij de A-selectie, al ligt het niveau erg hoog en is het soms flink aanpoten. Ik leer veel van de trainers en verder is de aanwezigheid van spelers als Dirk Kuyt en Eljero Elia voor mij heel waardevol. Dat zijn spelers die in de voetballerij vrijwel alles al hebben meegemaakt en aan wie ik me kan optrekken. Van de tips die zij mij geven, word ik beter."

Verdonk is na Rick Karsdorp en Bart Nieuwkoop de derde jongeling die een nieuw contract krijgt voorgeschoteld. "Het is mooi dat er meer jongens uit de eigen opleiding zijn die kiezen voor een toekomst bij Feyenoord. Rick is inmiddels een vaste waarde, terwijl ook Bart zijn eerste wedstrijden heeft gespeeld. Dat is een route die ik ook graag wil volgen."

Technisch directeur Martin van Geel is blij met de nieuwe verbintenis van Verdonk. "Calvin is een speler met enorm veel talent", aldus de technisch directeur. "Het is niet voor niets dat hij al jaren deel uitmaakt van nationale ploegen en op deze leeftijd aanvoerder is van Jong Feyenoord. Hij heeft een groot spelinzicht, een uitstekende trap in zijn linkerbeen en is sterk in de duels. Bovendien kan hij op meerdere posities uit de voeten. We zijn er heel blij mee dat we Calvin voor zo'n lange periode aan Feyenoord hebben kunnen binden en hebben veel vertrouwen in zijn verdere ontwikkeling."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner