12.11.2015 14:45

Engelaar weigerde trainersrol bij Feyenoord

Orlando Engelaar kon na het beëindigen van zijn voetbalcarrière aan de slag als jeugdtrainer bij Feyenoord, maar de middenvelder weigerde dit. Engelaar hing een paar maanden geleden zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

De oud-voetballer van onder andere NAC Breda, FC Twente en PSV kon dus een vervolg geven aan een loopbaan in de voetballerij, maar koos juist voor een baan buiten het wereldje. "Ik kon bij de jeugd van Feyenoord beginnen en een trainerscursus doen, maar dat wilde ik niet. Ik heb voor ons bedrijf gekozen", legt Engelaar uit in Helden Magazine.

"De beslissing om te stoppen was de juiste. Het was mooi geweest. Tijdens mijn carrière was ik al bezig met wat ik daarna wilde gaan doen. Sinds een paar jaar ben ik verbonden aan SeiSei, een managementbureau in de entertainment, lifestyle en sport. Toen ik nog voetbalde was ik er al een tijd op de achtergrond bij betrokken, nu ben ik er vol ingestapt."

Toch is het zomaar mogelijk dat de voetbalwereld Engelaar binnen een paar jaar weer langs de krijtlijnen ziet. 
"Zeg nooit, nooit. Wie weet in de toekomst", houdt Engelaar de deur open. De Rotterdammers kan in ieder geval terugkijken op een mooie carrière, zo vindt hij zelf.

"Het goede gevoel overheerst. Ik had misschien langer op topniveau en bij een topclub in het buitenland willen spelen. En meer interlands. Aan de andere kant; ik heb bij een mooie club in het buitenland kunnen spelen en ik heb een EK meegemaakt. Veel mensen zouden voor zo’n carrière tekenen, dat besef ik heel goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner