13.11.2015 13:59

Pelupessy speelt weer: "Rust in mijn hoofd"

Joey Pelupessy liep jaren rond in de jeugdopleiding van FC Twente, maar wist nooit door te breken in het eerste elftal. Bij Heracles Almelo krijgt de middenvelder wel zijn kans in de Eredivisie, waardoor Pelupessy zich volledig op het voetbal kan richten.

"Voor het eerst op dit niveau voel ik me een vaste waarde. Ik ben basisspeler, het gaat lekker met mij en met het elftal, en er zijn niet veel redenen om grote veranderingen door te voeren. Die constateringen samen, zorgen voor rust in mijn hoofd", vertelt hij in een uitgebreid interview met de Voetbal International. Pelupessy speelde in de laatste twee seizoenen bij Heracles Almelo vijf keer zoveel wedstrijden als in het eerste elftal van zijn voormalige werkgever. 

"Of ik bij FC Twente mislukt ben? Pfff….. Het is niet gelopen zoals ik het graag zou zien", geeft de 22-jarige voetballer toe. "In die tijd wilde ik het liefst basisspeler worden bij FC Twente. Daar heb ik elf jaar lang elke dag hard voor gewerkt. Maar toen ik er uiteindelijk vertrok voelde dat goed. Ik was er klaar mee. Ik hoorde toen ook weleens geluiden dat mijn overstap naar Heracles Almelo een degradatie zou zijn, maar ik zag het als een stap vooruit. Ik heb puur gekozen voor mijn ontwikkeling. Voor de mogelijkheid om veel minuten te maken en de kans om me op te werken tot basisspeler."

Bij Heracles Almelo lukt dit aardig, want Pelupessy is een belangrijke schakel in een elftal dat lekker draait. "De meeste ploegen spelen met twee controlerende middenvelders, maar ik heb Thomas Bruns en Iliass Bel Hasssani voor me staan. Die jongens zijn beiden eigenlijk een nummer 10, dus dat geeft al aan hoe aanvallend wij spelen. Thomas en Iliass willen er nog weleens uitvliegen. Als de bal bij ons voorin is, ben ik al aan het kijken hoe we het organisatorisch hebben staan en of ik eventueel iemand moet terughalen."

Heracles Almelo staat momenteel op een knappe, vierde plek in de Eredivisie. De ploeg staat na twaalf wedstrijden op 25 punten en doet het daarmee veel beter dan vorig seizoen. Toen stond de formatie uit Overijssel na twaalf duels op de zeventiende plaats met slechts zes punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner