13.11.2015 16:40

Nganioni daalt in de pikorde: "Terecht vind ik"

Dirk Kuyt (m.) jaagt volle bak door als Louis Nganioni een balletje terugspeelt tijdens Feyenoord - FC Utrecht. (08-08-2015)
Dirk Kuyt (m.) jaagt volle bak door als Louis Nganioni een balletje terugspeelt tijdens Feyenoord - FC Utrecht. (08-08-2015)

Louis Nganioni begon het seizoen bij FC Utrecht nog sterk met acht basisplaatsen op rij, maar inmiddels is de huurling van Olympique Lyon gepasseerd in de basisopstelling. De Fransman heeft vrede met de beslissing van de technische staf.

In Utrecht heeft Kevin Conboy sinds kort namelijk een basisplaats. "Terecht, vind ik", zijn de verrassende woorden van de linksback. "Ik ben de competitie goed gestart, maar de wedstrijd tegen PEC was minder. Met Kevin heb ik een ervaren concurrent, ik denk dat de onderlinge strijd voor hem makkelijker is, maar ik geef niet op. Ik ben voor een jaar naar Nederland gekomen, ik besef dat de tijd kort is. Het belangrijkste is dat ik veel leer. In het tweede van Olympique Lyon speelde ik toch meer op amateurniveau. Hier gaat alles snelle", aldus een positieve Nganioni.

"Als ik een mindere wedstrijd speel, dan ga ik een keer extra naar het stadion om beelden te kijken of om bij te trainen. In de hoop dat ik er sta als ik weer een kans krijg." Nganioni komt uit de jeugdopleiding van Olympique Lyon. maar wist nog niet door te breken in het eerste elftal. Zijn contract bij de Franse formatie loopt nog tot medio 2018 door.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner