13.11.2015 19:45

Update: Jonk niet akkoord met vertrekregeling

Het conflict tussen Ajax en hoofd opleiding Wim Jonk nadert mogelijk een climax. Jonk heeft tot vrijdagmiddag de tijd gekregen om te reageren op het vertrekvoorstel van Ajax. Accepteert hij dit niet, volgt een arbitragezaak. De deadline ligt volgens diverse bronnen op 17:00.

De Amsterdammers willen dat Jonk vertrekt bij Ajax, aangezien hij volgens de club niet goed functioneert in samenwerking met de resterende leden van het technische hart. De visie tussen aan de ene kant Edwin van der Sar, Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Marc Overmars en aan de andere kant Jonk is te verschillend om succesvol mee door te gaan.

Als Jonk de vertrekregeling wel accepteert, zal Ajax op zoek moeten gaan naar een nieuw persoon voor de jeugdopleiding. De clubman verscheen na het slechte nieuws echter gewoon op het trainingsveld in Amsterdam, wat duidt op het feit dat Jonk liever aanblijft als hoofd jeugdopleiding. Dit is ook de strekking van uitgebreide berichtgeving in de Nederlandse media. In dat geval zijn er maar twee mogelijkheden voor Jonk om ook daadwerkelijk te blijven bij Ajax.

De oud-voetballer moet de arbitragezaak winnen, of de leden van Ajax kunnen de bestuursraad van de club in december wegstemmen. In dat geval kan de beslissing om Jonk te ontslaan van binnen de club alsnog worden aangevochten. De directie van Ajax liet al weten dat het niet wilde wijken en het aan laat komen op een arbitragezaak, mocht dat nodig zijn. 

Update: 13-11-2015: 19:45:

Zoals verwacht is hoofd opleiding Wim Jonk niet akkoord gegaan met zijn gedwongen vertrek bij Ajax. De club wil hem laten gaan omdat de samenwerking niet optimaal is, maar een arbitragezaak moet nu uitkomst bieden.

Jonk had tot vrijdagmiddag om officieel te reageren op zijn ontslag en liet dus weten dat hij zijn ontslag gaat aanvechten. Het conflict zal nu bemiddeld worden door een arbitragecommissie of een rechter, waardoor het een publieke strijd gaat worden tussen Ajax en haar hoofd jeugdopleiding.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner