17.11.2015 09:33

Aanslagen Parijs frustreren Duplan opnieuw

Édouard Duplan kijkt voor zich uit tijdens ADO Den Haag - Feyenoord. (01-11-2015)
Édouard Duplan kijkt voor zich uit tijdens ADO Den Haag - Feyenoord. (01-11-2015)

Édouard Duplan is, net als na afloop van de aanslagen op Charlie Hebdo, boos en ontdaan. De aanvaller van ADO Den Haag noemde destijds de daders 'lafaards, idioten die geheel ten onrechte uit naam van een religie claimden dood en verderf te mogen zaaien'.

"De aanslag op Charlie Hebdo was gericht op het vrije woord, die van vrijdag op mensen die een avondje uit waren, op plekken die symbool staan voor de vrijheden die wij verworven hebben: een terras, een voetbalstadion, een concertzaal. De essentie is hetzelfde: gevoelloze mensen maken op een gruwelijke wijze andere mensen dood", aldus de Fransman in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Na de aanslagen van afgelopen vrijdag kleurden Social Media blauw, wit en rood. De Franse vlag stak de Fransen een hart onder de riem en Duplan was dan ook blij met het gebaar. "Ze maken duidelijk dat Frankrijk niet alleen staat", aldus de 32-jarige Duplan, die opgroeide in de buurt van Parijs en nog altijd veel familie en vrienden in en rondom de stad heeft wonen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner