17.11.2015 09:47

Molenaar: "Ik kan dat heel goed begrijpen"

Keje Molenaar begrijpt dat Johan Cruyff zich terugtrekt bij Ajax. De oud-speler van onder meer Ajax is wel van mening dat er vast moet worden gehouden aan het plan-Cruyff.

"Belangrijkste blijft dat Ajax vasthoudt aan het gedachtegoed van Cruyff", aldus Molenaar in gesprek met De Telegraaf. "Daar is het de leden van Ajax allemaal om te doen. Desondanks vind ik het bijzonder jammer dat Cruijff heeft besloten zelf zijn handen van Ajax af te trekken. Zonder hem dit kwalijk te nemen. Ik kan dat heel goed begrijpen, ook al door zijn privésituatie."

Molenaar denkt overigens niet dat de bestuursraad eerdaags een motie van wantrouwen aan de broek zal krijgen. "Wel zullen hele kritische vragen gesteld worden over de rol van de bestuursraad en RvC. De bestuursraad zal met hele goede argumenten moeten komen waarom ze zich zo nadrukkelijk achter de RvC schaart. Terwijl die RvC heeft toegekeken dat de technische organisatie met het technisch hart ook nog eens benadrukt door het rapport-Ling aan alle kanten rammelde. Waarom is daar niet ingegrepen? Waarom heeft de bestuursraad niets gedaan met het rapport-Ling? Een prima onderbouwd rapport toch, waarmee Ling de spijker op zijn kop sloeg, Verder wil ik als lid weten of de bestuursraad ons kan verzekeren dat het plan-Cruyff wordt uitgevoerd zoals de RvC zegt? Is het een oprecht voornemen of cosmetica, voor de bühne dus?"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner