18.11.2015 15:36

KNVB knikkert Kozakken Boys uit de beker

Madjer Lukoki begrijpt niets van de beslissing van de scheidsrechter tijdens Kozakken Boys - Spakenburg. (04-10-2014)
Madjer Lukoki begrijpt niets van de beslissing van de scheidsrechter tijdens Kozakken Boys - Spakenburg. (04-10-2014)

Kozakken Boys is door de KNVB uit het bekertoernooi gezet. De zaterdag topklasser is schuldig bevonden aan foutief administratief handelen. Madjer Lukoki viel na twaalf minuten in, maar stond niet op het wedstrijdformulier.

Kozakken Boys won in de derde ronde van het bekertoernooi weliswaar met 2-1 van HBS, maar club uit Werkendam zal tijdens de achtste finale niet in actie mogen komen tegen AZ Alkmaar. HBS uit Den Haag zal daardoor de plek van Kozakken Boys in de achtste finale overnemen. AZ Alkmaar zal daardoor niet naar Werkendam, maar naar Den Haag moeten afreizen. 

"Het bestuur beraadt zich over de verdere stappen", aldus Kozakken Boys in een statement op hun eigen website. Volgens de KNVB kan Kozakken Boys geen beroep aantekenen. "De aanklager betaald voetbal vroeg tijdens het onderzoek aan de reglementscommissie een uitspraak te doen over de interpretatie van het KNVB Beker Reglement. De reglementscommissie stelt dat binnen de spelregels van het betaald voetbal spelers altijd voorafgaand aan de wedstrijd op het wedstrijdformulier moeten staan. Uitspraken van deze commissie zijn voor de clubs, KNVB en alle andere leden bindend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner