19.11.2015 09:42

De revelaties van de eerste twaalf speelronden

De laatste interlandperiode van het jaar 2015 zit erop en komend weekeinde hervatten we de Eredivisie. Een mooi moment om de revelaties van de seizoenstart eens uit te lichten. Welke twaalf spelers waarvan we het niet verwacht hadden, stolen de harten van het publiek tijdens de eerste twaalf speelronden?

Riechedly Bazoer
Vorig jaar dook Riechedly Bazoer al regelmatig op in de hoofdmacht van Ajax, maar sinds de start van dit seizoen heeft het negentienjarige talent zich opgewerkt tot een bijna onmisbare schakel bij de Amsterdammers. Bazoer, regelmatig gelinkt aan buitenlandse topclubs, maakte afgelopen vrijdag tegen Wales (2-3 winst) zijn debuut in Oranje. De allround middenvelder staat op een fraaie derde plek in het spelersklassement van Voetbal.com.

Kenny Tete
Geen voetbalkenner voorspelde voorafgaand dit seizoen dat Kenny Tete zich in het basiselftal van zowel Ajax als het Nederlands elftal zou spelen. De twintigjarige verdediger verraste echter vriend en vijand en is al maandenlang onomstreden bij de koploper van de Eredivisie. Op bezoek bij Kazachstan (1-2 winst) maakte het talent tevens zijn debuut voor Oranje. Met een zestiende plaats staat Tete in de top 20 van het Voetbal.com spelersklassement.

Rick Karsdorp
Niet alleen in Amsterdam ontwikkelt een rechtsback zich razendsnel. Bij aartsrivaal Feyenoord onderscheidt Rick Karsdorp zich dit seizoen met sterke optredens. De vleugelverdediger van de Rotterdammers kreeg niet voor niets al een uitnodiging van bondscoach Danny Blind voor het Nederlands elftal, maar een liesblessure hield een debuut vooralsnog tegen. Karsdorp bezet een negende plek in de spelersranking van Voetbal.com.

Iliass Bel Hassani
Bij afwezigheid van Oussama Tannane is het voor het Heracles Almelo-publiek dit seizoen regelmatig genieten van Iliass Bel Hassani. De balvaardige middenvelder krijgt de supporters van de club uit Almelo regelmatig op de banken met fraaie acties. Tevens scoorde de Bel Hassani dit seizoen al viermaal, hetgeen hem de tiende plek oplevert in het spelersklassement van Voetbal.com.


Bram Castro
Een speler die ondertussen geruisloos uitstekend presteert, luistert naar de naam Bram Castro. De 33-jarige doelman draait al jaren mee in het Nederlandse voetbal en straalt dit seizoen de nodige rust uit in de defensie van Heracles Almelo. Al vier wedstrijden hield Castro dit seizoen de nul. In het spelersklassement geniet de goalie een zesde plaats.

Oussama Tannane
Tot voor kort stond Oussama Tannane bekend als een lastpak, die nog weinig had gepresteerd. Maar daar kwam begin dit seizoen verandering in. Met een prachtige vrije trap tegen NEC, en vier goals (!) op bezoek bij SC Cambuur toonde de dribbelaar zijn waarde voor het verrassend goed presterende Heracles Almelo. Hoewel Tannane door blessureleed pas zes wedstrijden speelde, staat hij eerste op de spelersranglijst van Voetbal.com.

Milot Rashica
Vitesse haalde afgelopen zomer met onder meer Lewis Baker, Nathan en Dominic Solanke enkele Chelsea-talenten die het uitstekend doen in Arnhem. De meest opvallende man dit seizoen is echter Milot Rashica. De Albanees kwam over van het kleine Kosova Vushtrri en ontpopte zich onder hoede van trainer Peter Bosz tot een bij vlagen ongrijpbare dribbelaar. Rashica staat samen met Ajacied Davy Klaassen op de zestiende plek in het spelersklassement van Voetbal.com

Janio Bikel
Tussen het grote transfergeweld door tekende Janio Bikel afgelopen zomer bijna onopgemerkt een contract bij NEC. De Portugese jeugdinternational kwam over van sc Heerenveen, waar hij sinds zijn vijftiende in de jeugd speelde. In Nijmegen heeft de controlerende middenvelder zich opgewerkt tot een van de stille krachten bij de verrassende nummer zes van de Eredivisie. In het spelersklassement van Voetbal.com vinden we de twintigjarige Bikel terug op plek 37.

Christian Santos
Vorig seizoen scoorde Christian Santos aan de lopende band in de Jupiler League bij het oppermachtige NEC. Zou de Venezolaanse spits dat ook kunnen op een hoger niveau? Het antwoord heeft hij inmiddels gegeven, want met negen treffers in twaalf duels moet hij alleen Luuk de Jong en Dirk Kuyt voor zich dulden op de topscorersranglijst. Met name zijn omhaal tegen ADO Den Haag (4-2 winst) was van grote schoonheid.

Mimoun Mahi
Aan het begin van dit seizoen leek Mimoun Mahi dezelfde ondankbare taak als vorig seizoen te krijgen bij FC Groningen; die van reservespeler. Inmiddels weten we beter, want met een serie uitstekende optredens, al dan niet als invaller, overtuigde Mahi trainer Erwin van de Looi voor een basisplaats. De aanvaller is dit seizoen de speler die de wedstrijden van de Noorderlingen van kleur voorziet.

Bart Ramselaar
Weinigen zouden Bart Ramselaar aan het begin van dit seizoen in dit rijtje verwacht hebben, maar de jonge middenvelder van FC Utrecht hoort zonder twijfel bij de revelaties van de eerste maanden. De in Amersfoort geboren jeugdinternational manifesteert zich in de Galgenwaard als een dynamische middenvelder die geregeld zijn doelpunten en assists meepakt. Niet voor niets verlengde Utrecht het contract van de nummer elf van het Voetbal.com spelersklassement tot medio 2019.

Markus Henriksen
De Noor Markus Henriksen speelt alweer drie jaar bij AZ. Waar de 23-jarige middenvelder tot voor kort vooral mee-hobbelde, is hij dit seizoen de grote aanjager van het elftal van trainer John van den Brom en daarmee de opvolger van de naar Ajax vertrokken Nemanja Gudelj. Dit seizoen vond de international al zeven keer het net in twaalf wedstrijden. Tevens leverde Henriksen twee assists af.

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner