20.11.2015 10:26

De Jong vreesde voor ontslag bij SC Cambuur

Het is niet aan het gezicht van Henk de Jong af te lezen of hij blij is met het 3-3 gelijkspel van SC Cambuur tegen FC Utrecht. (26-09-2015)
Het is niet aan het gezicht van Henk de Jong af te lezen of hij blij is met het 3-3 gelijkspel van SC Cambuur tegen FC Utrecht. (26-09-2015)

Toen Henk de Jong vorige week bij de directie moest komen, vreesde de trainer van SC Cambuur dat hij zou worden ontslagen. Niet hij, maar assistent-trainer Sandor van der Heide werd bij de eerste selectie weggehaald.

Het bestuur van de Leeuwarders vond dat er iets moest gebeuren na de zwakke start in de Eredivisie. SC Cambuur staat met zeven punten op de zeventiende plaats op de ranglijst. De club uit de Friese hoofdstad wist daarnaast al zeventien competitieduels op rij niet meer te winnen.

"Sandor moest na mij op gesprek", vertelt De Jong aan De Telegraaf. "Nadat bekend was geworden dat hij uit zijn functie was gezet, kon ik hem niet onder ogen komen. Hij is een echte voetbalvriend geworden. Ik snap het niet en ik ga het ook nooit snappen, maar ik ben heel blij dat hij een nieuwe club heeft." Van der Heide werd deze week aangesteld als hoofdtrainer van IJsselmeervogels.

De Jong overwoog om solidair te zijn aan Van der Heide en te stoppen bij SC Cambuur. "Maar ik ben niet in die positie. Het eerste wat Sandor ook zei was: jij blijft zitten! Laat ik wel zeggen: met Sipke Hulshoff en Arne Slot heb ik er twee fantastische kwaliteitsjongens bij gekregen. Twee veldtrainers. Ik kom weer in mijn kracht, kan meer loslaten. Als een soort manager. Daar hadden we eerst te weinig mensen voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner