21.11.2015 10:47

Jahanbakhsh was direct overtuigd van AZ

Alireza Jahanbakhsh maakt zich aan de zijkant op voor een actie. De speler van AZ is weer volledig fit en krijgt zijn kansen in de uitwedstrijd tegen Vitesse. (08-11-2015)
Alireza Jahanbakhsh maakt zich aan de zijkant op voor een actie. De speler van AZ is weer volledig fit en krijgt zijn kansen in de uitwedstrijd tegen Vitesse. (08-11-2015)

Met een prima tweede jaar bij NEC speelde Alireza Jahanbakhsh zich in de kijker van meerdere clubs. De Iraniër was al aan het praten in Engeland, toen AZ zich ook melde voor de aanvaller. De interesse van de Eredivisionist was onweerstaanbaar.

"Het had weinig gescheeld of ik had getekend bij Brighton & Hove Albion. Ik ben bij de club langs geweest om te praten en de stad, het stadion en de trainingsaccommodatie te bekijken. Het zag er allemaal goed uit, maar ik had twijfels", kijkt Jahanbakhsh op de clubwebsite van AZ terug op de afgelopen zomer. "Ik was er niet honderd procent zeker van dat dit de stap zou zijn die ik wilde maken. Een transfer maken zie ik als een heel grote beslissing in mijn carrière. Dan mag er dus geen twijfel zijn. Toen AZ zich voor me meldde, was ik direct overtuigd. Dit is een grote club in Nederland."

Jahanbakhsh is sinds zijn transfer naar de Eredivisie nog populairder geworden in zijn thuisland. "Vooral door de prestaties in de Europa League van de afgelopen jaren heeft AZ een goede naam opgebouwd. De Iraniërs zijn dus trots dat ik nu voor deze club speel. Veel landgenoten gaan namelijk niet in Europa spelen maar kiezen voor het grote geld in buurlanden als Qatar en Dubai."

Met twaalf doelpunten en zeventien assists was Jahanbakhsh ontzettend belangrijk voor NEC. "Vorig jaar was ik er helemaal niet mee bezig om de beste te willen zijn. Ik won de prijs voor beste speler van de Jupiler League, maar dat was vooraf geen doel van me. Ik was gewoon gefocust op presteren. Zo ga ik ook geen uitspraken doen over een aantal goals dat ik wil maken. Ik geef als buitenspeler liever veel assists. En hoewel het niveau in de Eredivisie hoger ligt dan ik vorig jaar gewend was, zal ik meer ruimte krijgen om mijn acties te maken. In de Eredivisie willen de ploegen namelijk voetballen in plaats van twee compacte blokken opstellen. Probeer daar maar eens doorheen te voetballen.."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner