21.11.2015 14:51

"Iedereen gelooft nog in het technisch hart"

De leden van het technische hart van Ajax lijken mogelijk toch weer tot elkaar te komen. De AFCA Supportersclub praatte de afgelopen week met de hoofdpersonen bij Ajax en dit lijkt een positief uit te pakken.

De situatie in Amsterdam is erg lastig. Het technische hart maakt alle voetbalbeslissingen bij Ajax, maar de diverse leden van de groep kregen bij de oprichting ervan een onduidelijke en overlappende takenlijst mee. Zo moest directeur spelersbeleid Marc Overmars evaluatiegesprekken houden met jeugdtrainers, terwijl Wim Jonk als hoofd jeugdopleiding dagelijks met die trainers op het veld stond, in tegenstelling tot Overmars.

Vanwege deze onduidelijkheden, en vooral het uitblijven van veranderingen in de verantwoordelijkheden, besloot Jonk niet meer aan te schuiven bij gesprekken van het technisch hart. Hierop greep het bestuur van Ajax in, door Jonk te willen ontslaan. De clubman ging niet akkoord met deze beslissing en besloot niet in te gaan op de vertrekregeling die hem werd geboden. Hierdoor wordt het conflict uitgevochten voor een arbitragecommissie van de KNVB, maar dit is mogelijk toch niet nodig.

Ajax Showtime sprak met een woordvoerder van de AFCA Supportersclub, dat inmiddels alle informatie uit de gesprekken met het technische hart en het bestuur op een rijtje heeft gezet. "De mensen van het technisch hart hebben onderling geen problemen met elkaar, de grootste belemmeringen komen vanuit mensen die om Jonk staan. Het is logisch dat hij zijn eigen mensen beschermt en niet gaat afvallen. Maar het helpt niet mee", vertelt de woordvoerder.

"Iedereen wil dat Jonk binnenboord blijft, dat spreekt ook iedereen uit. Al die mensen uit het technisch hart hebben jaren bij elkaar in de kleedkamer gezeten, dat gaat niet zomaar kapot. Iedereen gelooft ook nog steeds in het technisch hart", zijn de opvallende woorden van de supportersclub, aangezien een herstel van de oorspronkelijke groep nagenoeg onmogelijk leek na de aandeelhoudersvergadering, waarin Jonk door niemand binnen Ajax werd gesteund.

De AFCA Supportersclub heeft zich ook sterk gemaakt om de huidige arbitragezaak stop te zetten. "Dat hebben we echt met klem verzocht", stelt de woordvoerder. Daarbij heeft de hoofd opleiding water bij de wijn gedaan. "Jonk heeft aangegeven dat hij weer wil aanschuiven." Het technische hart bestaat uit hoofdtrainer Frank de Boer, assistent-trainer Dennis Bergkamp, Jonk, Overmars en Edwin van der Sar is sinds kort voorzitter van het technische hart.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner