21.11.2015 15:56

Burgemeester verbiedt Lokeren - Anderlecht

Hoewel de in de Pro League verenigde clubs uit de hoogste klasse van het Belgische voetbal een algehele afgelasting tegenhielden, gaat het duel zaterdagavond tussen Lokeren en Anderlecht niet door. "De beslissing werd genomen omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd", meldde Lokeren op de website.

Het duel stond aangeduid als een risicowedstrijd. Bij dergelijke wedstrijden wordt de hulp ingeroepen van de politie van Brussel. Vanwege het verhoogde terreurrisico in de Belgische hoofdstad bleek die assistentie niet mogelijk. Daarop besloot de burgemeester van Lokeren het duel te verbieden.

"Als club respecteren we deze beslissing omdat er elementen waren die aangaven dat de veiligheid inderdaad niet kon worden verzekerd", aldus Lokeren. Later op de dag verdween ook het duel tussen Mouscron-Péruwelz en Charleroi van het programma. Ook voor die op zondag geplande wedstrijd was geen extra politie voorhanden.

De overige duels in de Jupiler Pro League dit weekeinde gaan vooralsnog wel door hoewel het Belgische antiterreurorgaan OCAD afgelasting had aanbevolen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner