21.11.2015 22:39

PSV verspeelt twee punten tegen Willem II

Willem II heeft zaterdagavond in eigen huis een punt weten te pakken tegen PSV. Na een 0-1 achterstand zorgde Falkenburg met twee goals voor een 2-1 voorsprong. Een kwartier voor tijd moest Willem II echter toch de gelijkmaker van Luuk de Jong incasseren.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Willem II, dat een vrije trap kreeg op een meter of twintig van het doel. Dries Wuytens knalde de bal echter vol in de muur. Daarna nam PSV het voortouw en vooral Gaston Pereiro liet zich zien. Hij leverde een strakke voorzet af vanaf de linkerflank, buiten bereik van Kostas Lamprou. Ook voor alle PSV'ers was de bal echter buiten bereik, waardoor er geen kans uit voort kwam. Even later waren de Eindhovenaren opnieuw dicht bij de 0-1, toen Jeffrey Bruma op de paal kopte en Jorrit Hendrix de rebound net over schoot. Dat alles gebeurde in een tijdsbestek van slechts tien minuten, waarna Pereiro meteen de 0-1 maakte. Uit de kluts wist De Jong hem te bereiken, waarna Pereiro de bal subtiel in het doel stiftte.

Het was daarna niet de vraag of de 0-2 zou vallen maar wanneer, toch viel die tweede goal niet. PSV hanteerde zo'n laag tempo, dat er weinig meer te beleven viel. De Tilburgers leken eerst geen antwoord te hebben op het lage tempo van PSV, maar beseften na een tijdje dat er wellicht mogelijkheden lagen. Zo was Lucas Andersen er langs aan de linkerkant van het veld, maar had Nick van der Velden vervolgens te veel tijd om de voorzet te verwerken en tot een schot te komen. Ook Wuytens deed nog maar eens een poging met een afstandsschot, Jeroen Zoet zag de bal net over zijn doel gaan.

Na rust nam Willem II het voortouw en dat deed het met succes. Uit een corner van Stijn Wuytens was het Falkenburg die fraai de 1-1 binnen kopte. De Tilburgers kregen er weer vertrouwen in en bleven Zoet aan het werk zetten. Toch kon de doelman niet voorkomen dat Willem II na ruim een uur spelen op voorsprong kwam. Weer was het Falkenburg die scoorde, ditmaal na goed voorbereidend werk van Nick van der Velden. Willem II wist de voorsprong echter niet heel lang vast te houden. Na een chaotische situatie voor het doel van Lamprou, was het Luuk de Jong die van dichtbij hard de gelijkmaker binnenschoot.

Met een 2-2 tussenstand een kwartier voor tijd lag een spannende slotfase voor de hand, maar die bleef uit. PSV liet opnieuw punten liggen en zag Ajax twee punten uitlopen. Willem II blijft op de zestiende plaats staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner