22.11.2015 14:28

Heracles en Excelsior delen de punten: 0-0

Excelsior-middenvelder Adil Auassar (l.) voorkomt dat zijn tegenstander van Heracles Almelo, Joey Pelupessy, in balbezit kan komen. (22-11-2015)

De eerste wedstrijd van de zondag in de Eredivisie is geëindigd in 0-0. Heracles en Excelsior kwamen na negentig minuten spelen niet verder dan een puntendeling. Excelsior had het meeste recht op de overwinning, maar de Kralingers konden hun kansen niet verzilveren. Bij Heracles Almelo was Oussama Tannane in zijn rentree er nog het dichtste bij een goal.

Heracles Almelo begon sterker aan de wedstrijd. De ploeg van John Stegeman had het meeste balbezit, maar tot kansen kwam Heracles niet. Het lukten de Almeloërs niet om de Excelsior-muur te beslechten. De eindpass kwam telkens niet aan bij een Heracles-aanvaller. Halverwege het eerste bedrijf namen de Kralingers het initiatief steeds meer in handen. Spits Tom van Weert kreeg tweemaal een rebound in de voeten gebokst door doelman Bram Castro, maar de aanvaller had zijn vizier niet op scherp staan. Twee keer gingen zijn pogingen wild over. Ook een intikker na de goede actie van Brandley Kuwas was niet aan hem besteed. Zo kwam Heracles in de rust goed weg met de 0-0 tussenstand.

Excelsior ging in de tweede helft door waar het in de eerste helft mee was begonnen: met het missen van grote kansen. Ditmaal was het Kuwas die op tien meter voor het doel van Castro een grote mogelijkheid om zeep hielp. Het tempo ging wat omhoog in de tweede helft en het spel ging meer over en weer. Toch bleef Excelsior de bovenliggende partij met de grootste kansen. Een half uur voor tijd hoopte trainer John Stegeman wat te forceren met het inbrengen van dé verrassing van het seizoen. Oussama Tannane maakte na weken van blessureleed zijn rentree. Tien minuten voor tijd was hij nog heel dichtbij, maar zijn volley ging nipt over. En zo was de beginstand na negentig minuten spelen ook de eindstand. En daar heeft Excelsior een goede mogelijkheid laten liggen om aan te haken bij de middenmoot van de Eredivisie.

Volgende week zondag neemt Heracles het op in en tegen FC Utrecht. Voor Excelsior staat een thuiswedstrijd op het programma. De Rotterdammers ontvangen op zaterdagavond hun ‘grote broer’ Feyenoord.

Door: Ilona van der Werf