22.11.2015 19:12

Groenendijk ondanks overwicht blij met punt

Alfons Groenendijk bekijkt de verrichtingen van zijn ploeg tijdens het competitieduel De Graafschap - Jong Ajax. (25-04-2014)
Alfons Groenendijk bekijkt de verrichtingen van zijn ploeg tijdens het competitieduel De Graafschap - Jong Ajax. (25-04-2014)

Alfons Groenendijk is tevreden met het punt waarmee Excelsior naar huis reist. Zondagmiddag speelden de Rotterdammers met 0-0 gelijk bij Heracles, wat van tevoren een knap resultaat zou zijn. Toch kreeg Excelsior de grootste kansen om te winnen, maar teleurgesteld was de trainer van Excelsior niet.

"Het zou een beetje arrogant zijn hier met een rotgevoel te staan omdat we slechts één punt hebben gepakt. Volgens mij was Ajax dit seizoen, tot vanmiddag, de enige ploeg die hier niet verloor. Dan mogen wij als Excelsior niet klagen met een punt," aldus de oefenmeester tegenover NOS.

Toch had de ploeg van Groenendijk de meeste aanspraak op de overwinning. "Vooral in de eerste helft waren wij heer en meester. Ik heb toen zo'n vier grote kansen geteld. In de tweede helft was de wedstrijd wat meer in balans en kregen zij ook kansen. Maar in de omschakeling waren wij toen óók gevaarlijk", analyseerde hij. Excelsior verloor, door dit gelijkspel, al vijf uitduels op rij niet meer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner