22.11.2015 21:30

De Looi tevreden met eerste uitoverwinning

Erwin van de Looi is langs de kant hard aan het denken tijdens de bekerwedstrijd FC Utrecht - FC Groningen. (28-10-2015)
Erwin van de Looi is langs de kant hard aan het denken tijdens de bekerwedstrijd FC Utrecht - FC Groningen. (28-10-2015)

Erwin van de Looi is uiterst content met de 1-2 uitoverwinning van FC Groningen op De Graafschap. De ploeg speelde tegen De Graafschap een goede wedstrijd en won uiteindelijk verdiend en pakte zo de eerste zege in een uitwedstrijd dit seizoen.

"We waren al een tijdje op zoek naar onze eerste uitoverwinning van het seizoen. Die hebben we nu gelukkig binnen, al is november wel een beetje laat. Het was vanavond een terechte overwinning, maar het ging niet gemakkelijk. We hebben in de eerste helft kansen gecreëerd uit goede aanvallen en scoorden ook een mooie goal", aldus De Looi op de website van FC Groningen.

Voor rust hadden de Groningers wel moeite met de lange ballen waar de thuisploeg mee speelde. "In de rust hebben we het daarover gehad. In de tweede helft vond ik ons de betere ploeg tot aan de 0-2. Daarna hebben we te weinig gevoetbald. We hadden moeten door voetballen naar de 0-3 en hadden daarvoor mogelijkheden en ruimte genoeg voor gehad. Uit het niets kwam er toen die handsbal en kwamen ze terug tot 1-2", analyseerde hij de wedstrijd.

De overwinning was het belangrijkste voor De Looi. "Uiteindelijk hebben we de drie punten over de streep getrokken. Dat is goed en mooi. Op de ranglijst zijn we in de groep gebleven waar we graag bij willen staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner