23.11.2015 07:30

Cruyff: "Vier clubs geïnteresseerd in Jonk"

Wim Jonk staat officieel nog steeds onder contract bij Ajax, maar de Volendammer heeft de nieuwe clubs voor het uitzoeken. Johan Cruijff beweert maandag in zijn column in De Telegraaf al door vier clubs benaderd te zijn voor het hoofd van de jeugdopleiding bij Ajax, die vanwege een arbeidsconflict moet vertrekken. Topadviseur Cruijff kondigde vorige week aan afstand te nemen van Ajax als gevolg van het conflict rond Jonk.

De beroemde nummer 14, die longkanker heeft, benadrukt in zijn column dat de 'organisatie' rond zijn ziekte 'staat als een huis'. Dat geldt volgens Cruijff niet voor de organisatie bij Ajax. "Als Wijers, Van Wijk, Van Duivenbode, Collee en Henrichs iemand als Jonk wegsturen omdat hij een vervelende gozer is, dan mag duidelijk zijn dat ik zo mijn problemen niet oplos. Het zegt wel iets dat ik al door vier clubs voor Jonk benaderd ben", aldus het clubicoon. 

Cruyff is daarom niet bang dat Jonk zonder werk komt te zitten. "Die geïnteresseerd zijn in iemand die ballen toont. Iemand die ergens voor staat en dat ook waarmaakt. Daarom is het een teken van zwakte als ontslag de enige oplossing is die je voor zo iemand kan bedenken."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner