23.11.2015 11:09

Dijks ziet zijn harde werken beloond worden

Mitchell Dijks ontdoet zich van Vitesse-aanvaller Dominic Solanke, die de snelle verdediger van Ajax niet kan bij houden. Milot Rashica kijkt toe. (25-10-2015)
Mitchell Dijks ontdoet zich van Vitesse-aanvaller Dominic Solanke, die de snelle verdediger van Ajax niet kan bij houden. Milot Rashica kijkt toe. (25-10-2015)

Na wat blessureleed is Mitchell Dijks weer terug bij Ajax als de vaste linksback. De speler werd tegen SC Cambuur (5-1 winst) zelfs tot man van de wedstrijd gekozen.

Dijks beseft dat het niet gebruikelijk is dat hij als matchwinner wordt gekozen. "Het is als linksback bijzonder als je tot man van de wedstrijd wordt gekozen in een duel waarin vijf treffers vallen", aldus de opkomende back tegen De Telegraaf. "Normaal worden de doelpuntenmakers tot man of de match uitgeroepen."

De speler vond zelf wel dat hij goed speelde. Hij ziet het als een beloning van hard werken. "Ik heb lekker gespeeld, ben dagelijks hard aan het werk en dan is het voor jezelf heerlijk om zo te spelen. Het is een bevestiging dat ik bij SC Heerenveen en Willem II de stappen heb gemaakt die nodig waren om aan te haken bij Ajax."

Via sc Heerenveen en Willem II keerde Dijks terug bij Ajax. Sinds zijn terugkeer aan het begin van het seizoen is hij een vaste basisspeler. "De trainers staan honderd procent achter me. Op trainingen leren ze me veel bij. De dag voor de wedstrijd trainen we voorzetten. En Frank de Boer en Dennis Bergkamp komen dan vaak aan mijn kant staan", aldus Dijks die het vertrouwen van zijn coaches voelt. "Ze zeggen dan wanneer en hoe ik de bal moet spelen. Zo leer ik de vroege voorzet te geven, zonder dat ik een directe tegenstander voorbij hoef. Maar ik train bijvoorbeeld ook veel op koppen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner