23.11.2015 12:05

Kritiek op PSV: "Een Sinterklaas-cadeau"

Richairo Živković (r.) zet druk op Joshua Brenet tijdens de competitiewedstrijd Willem II - PSV. (21-11-2015)
Richairo Živković (r.) zet druk op Joshua Brenet tijdens de competitiewedstrijd Willem II - PSV. (21-11-2015)

René en Willy van de Kerkhof waren verbaasd toen ze zagen dat PSV met pijn en moeite 2-2 speelde tegen Willem II. Zij hadden verwacht dat de Eindhovenaren de Brabantse derby met gemak zouden winnen.

En daar zat misschien het gevaar in. Volgens Willy van de Kerkhof dachten de spelers er te makkelijk over. "Je denkt dan dat het een makkelijke avond wordt, maar het wordt te nonchalant", zegt Willy. "Ze waren ongeïnteresseerd. Misschien komt dat omdat ze de wedstrijd tegen Manchester United in het hoofd hebben", zegt Willy van de Kerkhof tegen Omroep Brabant. Zijn broer René vult aan: "Achterin wordt gewoon geblunderd. Daarbij maak je twee doelpunten die afgekeurd hadden moeten worden wegens buitenspel. Dat gebeurt dan tegen de kleintjes. Dat mag echt niet."

Overigens geven de tweelingbroers ook de complimenten aan Willem II. "Het is absoluut niet alleen slecht van PSV. Het is juist ook de kracht van Willem-II. Gewoon een verdiend gelijkspel. Ik hoop ook dat ze in de middenmoot eindigen", zegt Willy die eraan toevoegt: "Het is wel een Sinterklaascadeau wat ze hebben gekregen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner