23.11.2015 20:54

AZ heeft nieuwe hoofd jeugdopleiding binnen

De lucht boven het AFAS-Stadion ziet er onheilspellend uit tijdens de wedstrijd tussen AZ en Astra Giurgiu. (27-08-2015)
De lucht boven het AFAS-Stadion ziet er onheilspellend uit tijdens de wedstrijd tussen AZ en Astra Giurgiu. (27-08-2015)

AZ heeft snel geanticipeerd op het aanstaande vertrek van hoofd jeugdopleiding Aloys Wijnker. De Alkmaarders stellen Paul Brandenburg per direct aan als nieuw lid van de jeugdopleiding. Wijnker kreeg een baan bij de Amerikaanse voetbalbond aangeboden en besloot daarop in te gaan.

"Nadat we met Aloys Wijnker waren overeengekomen dat hij een overgang zou maken naar Amerika, hebben we in Paul Brandenburg een uitstekende opvolger gevonden", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts op de clubwebsite van AZ.

"We hebben gekozen voor iemand van binnenuit: een echte AZ'er. Zo kunnen we met de jeugdopleiding dezelfde succesvolle koers blijven varen. Onze visie en filosofie zijn volledig bekend bij Paul. Na het vastleggen van onze hoofdtrainer hebben we nu een tweede vitale functie voor de komende jaren ingevuld."

Ook Brandenburg zelf is meer dan tevreden met zijn nieuwe functie. "Het is mooi dat AZ mij de kans geeft om binnen de organisatie een stap te maken. Het doet me goed dat AZ zoveel vertrouwen in mij heeft. De afgelopen jaren heb ik de visie van de club en de jeugdopleiding volledig leren kennen. De manier van werken past bij mij. Ik heb enorm veel zin om de komende jaren de jeugdopleiding door te ontwikkelen, samen met alle mensen die er ook elke dag keihard voor werken."

Wijnker blijft de komende weken nog actief in Alkmaar om zijn opvolger in te werken.



 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner