24.11.2015 10:45

Belgisch voetbalweekend weer in gevaar

Wegens de aanhoudende terreurdreiging in België staat het voetbalweekend in België wederom onder druk. Een week geleden werden Sporting Lokeren - RSC Anderlecht en Royal Mouscron-Péruwelz - Sporting Charleroi daardoor afgelast.

"Dinsdag overleggen we met alle partijen", aldus Pierre François, directeur van de Jupiler Pro League, in gesprek met het Belgische medium Het Nieuwsblad. "Om 11.00 uur staat er een overleg met de veiligheidsdiensten op het programma. En om 15.00 uur komt de raad van bestuur samen. In die vergadering gaan we bekijken welke oplossingen eventueel nodig zijn om het voetbal veilig te laten verlopen. Bezoekende fans thuislaten? We bekijken alles."

"Maar terreurniveau vier betekent niet per definitie dat sportevenementen worden afgelast", vertelt Marie Verbeke, woordvoerder van de Politiezone Zuid, eveneens aan Het Nieuwsblad. "De komende dagen staan er bijeenkomsten op de planning tussen politie, veiligheidsdiensten en Anderlecht. Maar de burgemeester beslist uiteindelijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner