24.11.2015 22:49

Chaos compleet: preses FC Twente vertrekt

Voorzitter Aldo van der Laan van FC Twente heeft dinsdag per direct zijn functie neergelegd. Van der Laan vertrekt vanwege de contracten die op dinsdag opdoken, over de omstreden relatie tussen de Tukkers en investeringsmaatschappij Doyen Sports.

Die documenten waren volgens FC Twente voor Van der Laan het laatste zetje om hem te laten opstappen. "De documenten die vandaag bekend zijn geworden waren voor Van der Laan de bekende druppel. Van der Laan heeft aangegeven dat het clubbelang altijd voorop staat bij hem en dat is nu in het geding. Voortdurende twijfel daarover schaadt FC Twente. De KNVB heeft FC Twente naar aanleiding van de documenten vragen gesteld. FC Twente zal die zo spoedig mogelijk beantwoorden", zo schrijft het op de website.

De rijke ondernemer was jarenlang de rechterhand van Joop Munsterman bij FC Twente. Van der Laan volgde Munsterman eerder dit jaar op bij de club uit Enschede, die met grote financiële problemen kampt. Football Leaks liet dinsdagmiddag enkele documenten uitlekken waarin bleek dat FC Twente bijvoorbeeld een boete van 1,4 miljoen euro moet betalen als het voor deze zomer Kyle Ebecilio en Sadrach Eghan niet weet te slijten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner