25.11.2015 10:10

De Haan wil meer scherpte en fanatisme zien

Foppe de Haan noemde zijn ploeg 'losers' na de nederlaag tegen AZ Alkmaar (3-1). De oefenmeester vond dat sc Heerenveen meer ballen hadden moeten tonen.

De Haan sprak harde taal na de nederlaag, maar hij vindt niet dat hij te hard was voor zijn spelers. "Nee, waarom? Ik weet dat het echt beter kan dan dat we tegen AZ hebben laten zien", aldus de interim-trainer tegen Voetbal International. De Haan liet zijn onvrede direct na het verloren duel al merken.

De oefenmeester zou graag willen dat zijn ploeg met meer power zou spelen. "Het moet in sommige fases echt feller, fanatieker. Ik weet niet of de spelers van me zijn geschrokken, maar soms hebben ze dit nodig", aldus de ervaren coach. "Het begint allemaal met zelfbewustzijn, elkaar aansturen, corrigeren en met elkaar communiceren."

Het contract van De Haan loopt eind december af, maar hij hoopt dan de selectie nog meer wedstrijdmentaliteit bij te hebben gebracht. "Als we de bus in stappen, moeten we wel uitstralen dat we er echt alles aan doen om de punten te halen. Als het dan niet lukt, omdat de tegenstander een keer beter is, is er niets aan de hand. Maar dan moet je wél alles gegeven hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner