27.11.2015 15:27

De Haan gooit systeem om voor duel met Roda

Joost van Aken viert na zes maanden blessureleed zaterdag zijn rentree in de hoofdmacht van sc Heerenveen in de wedstrijd tegen Roda JC. Hij vervangt de geschorste linksback Lucas Bijker. Van Aken heeft lang gesukkeld met een hamstringblessure.

Trainer Foppe de Haan kan geen beroep doen op Jeremiah St. Juste, die kampt met een kuitblessure. Branco van den Boomen is op het middenveld zijn vervanger. Stefano Marzo krijgt als rechtshalf een basisplek tegen de Limburgers. De Belg neemt de plek in van Pele van Anholt en hij moet voor diepgang zorgen, aldus De Haan. "In die rol vind ik Marzo beter passen dan Van Anholt. Daarbij komt dat Marzo op de training een fantastische instelling toont."

De Haan kiest ervoor om tegen Roda JC aan te treden in een 3-4-3-systeem. De reden daarvan is dat Roda JC 4-4-2 speelt. "En als we 4-3-3 spelen heeft Roda altijd een middenvelder over en kunnen we geen druk op de bal houden. Bovendien spelen we thuis, we moeten deze wedstrijd winnen."

Jurić

Bij Roda JC is het meespelen van spits Tomi Jurić onzeker. Trainer Darije Kalezic liet vrijdag weten dat hij de geblesseerde Australiër waarschijnlijk nog niet kan inzetten.

Heeenveen en Roda JC gaan dit seizoen gelijk op. Beide ploegen hebben veertien punten en staan respectievelijk twaalfde en dertiende.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner