28.11.2015 09:05

Ajax-bestuur reageert op staf inzake Jonk

Wim Jonk neemt eens in de zoveel tijd de trainerstaken van Ajax A1 op zich. Normaal gesproken is hij hoofd jeugdopleiding van Ajax. Hier focust Jonk zich voor de wedstrijd tegen AZ A1. (22-11-2014)
Wim Jonk neemt eens in de zoveel tijd de trainerstaken van Ajax A1 op zich. Normaal gesproken is hij hoofd jeugdopleiding van Ajax. Hier focust Jonk zich voor de wedstrijd tegen AZ A1. (22-11-2014)

Algemeen directeur Dolf Collee van Ajax heeft namens de directie, raad van commissarissen en bestuursraad uitleg gegeven aan de personeelsleden van jeugdcomplex De Toekomst over het ontslag van Wim Jonk. Collee reageert hiermee op de brief die namens het personeel van De Toekomst is geschreven, waarbij zij hun steun uitspraken richting Wim Jonk.

"Publiekelijk is al wel bekend dat sprake is van een ernstig verschil van mening met Wim Jonk dat wij gedurende langere tijd geprobeerd hebben op te lossen. Aanleiding hiervoor was de impasse in de samenwerking binnen het Technische Hart waar Wim Jonk zich niet kon verenigen in de aanpak van de andere leden. Door zich terug te trekken heeft hij, ondanks vele pogingen hem weer aan tafel te krijgen, een onwerkbare situatie gecreëerd", volgens de algemeen directeur in een open brief, die in handen is gekomen van Het Parool.

Aangezien de directie spreek van een schadelijke en een onwerkbare situatie is het voor Ajax duidelijk dat deze beslissing genomen moest worden, al ging dat niet zonder slag of stoot. "Daarom hebben wij, in het belang van Ajax, in het arbeidsconflict een pijnlijk besluit moeten nemen. Dat hebben wij gedaan in de overtuiging dat Ajax hiermee een goede en rechtvaardige maatregel heeft genomen."

Doordat het een forse ingreep is, heeft Collee begrip voor het standpunt van de medewerkers van De Toekomst. "Toch menen wij dat deze beslissing onvermijdelijk was en hopen wij daar verder in overleg met Wim Jonk op een zorgvuldige manier onderling uit te komen", aldus de algemeen directeur. In de laatste alinea geeft hij aan dat het 'Plan Cruyff' niet ter discussie staat en het technische hart de verantwoording houdt over het voetbaltechnische gedeelte binnen de Amsterdamse club.

Jonk weigert om op te stappen nadat Ajax hem ontsloeg. Op 16 december is de uitspraak tijdens een arbitragezaak bij de KNVB over het arbeidsconflict tussen de geboren Volendammer en Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner