28.11.2015 12:14

Sneijder over Di Tomasso: "Verschrikkelijk"

Zondag is het exact tien jaar geleden dat David di Tomasso overleed aan een hartstilstand. Vooral bij FC Utrecht werd geschokt gereageerd, maar ook de rest van de voetbalwereld stond stil bij deze ingrijpende gebeurtenis. Zo kwam Wesley Sneijder destijds namens Ajax bloemen leggen ter nagedachtenis aan de Fransman. Een logisch gebaar volgens de middenvelder.

Dat gebaar werd dan ook enorm gewaardeerd, zeker omdat Sneijder een paar dagen daarvoor in het duel met FC Utrecht meermaals werd uitgefloten. Ondanks de rivaliteit tussen beide clubs, was het niet meer dan normaal voor de middenvelder dat hij iets wilde doen voor de club uit de stad waar hij woonde. “Liefst had ik met 10-0 verloren als hij er dan nog was geweest”, aldus Sneijder die de wedstrijd met Ajax met 0-1 verloor van FC Utrecht.

“Ik woonde vlakbij David. Die dinsdag was ik onderweg naar de training toen ik een lijkwagen langs zag rijden. In Amsterdam hoorde ik het verschrikkelijke nieuws. 26 jaar, plotseling dood... dan stelt het voetbal ineens helemaal niets meer voor”, vindt de international van het Nederlands elftal.

Aanstaande zondag tegen Heracles staat het thuisduel in teken van Di Tomasso. Zo spelen de Utrechters in een speciaal tenue om de overleden Fransman te eren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner