28.11.2015 17:36

Derbygevoel leeft in spelersgroep van Vitesse

De Gelderse derby tussen Vitesse en NEC Nijmegen is terug in de Eredivisie. De Arnhemmers zijn in ieder geval klaar voor de burenruzie, die zondagmiddag in de GelreDome wordt afgewerkt.

Doelman Eloy Room, jeugdproduct van Vitesse, weet wat er zondag op het spel staat. Hij is blij dat de Gelderse derby na een seizoen afwezigheid terug is. "Dat is natuurlijk mooi", zegt de goalie op de clubwebsite van Vitesse. "Het is toch wel de wedstrijd van het seizoen. Het voelt een beetje raar als er geen derby is."

Omdat de spelersselectie van Vitesse veel jongens van buitenaf herbergt, had Room als echte Vitessenaar de taak om het derbygevoel over te brengen aan zijn medespelers. "Je probeert de jongens duidelijk te maken dat het een belangrijke wedstrijd is. Voor iedereen van Vitesse. Ik denk dat iedereen daar nu wel van op de hoogte is."

Ook verdediger Kevin Diks begon zijn carrière in het shirt van Vitesse. De jonge rechtsback maakt zondag zijn eerste Gelderse derby mee. Ik heb 'm in de jeugd wel gespeeld, maar dat is natuurlijk anders. Dan staat er niet dezelfde druk op. Het is mooi voor de supporters en voor ons. Het is een wedstrijd waar je naar uitkijkt, één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner