28.11.2015 17:57

Van Aken maakt eerste minuten dit seizoen

Joost van Aken vergaat van de pijn tijdens de play-offwedstrijd sc Heerenveen - Vitesse. De mandekker van de Friezen grijpt naar zijn hamstring en moet naar de kant. (28-05-2015)
Joost van Aken vergaat van de pijn tijdens de play-offwedstrijd sc Heerenveen - Vitesse. De mandekker van de Friezen grijpt naar zijn hamstring en moet naar de kant. (28-05-2015)

Precies zes maanden nadat hij een blessure opliep, maakt Joost van Aken zijn rentree in het shirt van sc Heerenveen. De mandekker viel vorig seizoen geblesseerd uit in de play-offs, maar staat weer op het wedstrijdformulier tegen Roda JC.

Van Aken kampte de afgelopen maanden met een hamstringblessure, maar had in september al zijn rentree op de velden kunnen maken, ware het niet dat de jonge verdediger werd teruggeworpen in zijn revalidatie. Een linie verder krijgt Branco van den Boomen weer eens een kans bij sc Heerenveen. De middenvelder kreeg vier duels op rij geen speeltijd, maar mag het nu vanaf het begin proberen.

Ook aan de kant van Roda JC krijgt een verdediger zijn eerste minuten dit seizoen. Bart Biemans is de grote verrassing in de basisopstelling van de promovendus. De mandekker speelde vorig seizoen nog 33 wedstrijden in de Jupiler League, maar liep afgelopen zomer uit zijn contract bij de formatie uit Kerkrade. Na een korte, clubloze periode besloot Biemans alsnog een jaartje bij zijn avontuur in Limburg te plakken.

Op het middenveld bij Roda JC ontbreekt vaste kracht Rostyn Griffiths, die na zijn gele kaart tegen PEC Zwolle geschorst is, aangezien het zijn vijfde van het seizoen was. Op de bank bij Roda JC zitten met Willem Ofori en Tim Blättler twee nieuwelingen. Zij komen over vanuit Jong Roda JC. Blättler neemt de plek van Richmond Boakye in, die zichzelf onmogelijk heeft gemaakt in Kerkrade en buiten de selectie is gehouden.

De wedstrijd is vanaf 18.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner