29.11.2015 10:56

Di Tommaso herdacht: "Voelt niet als tien jaar"

Vandaag tien jaar geleden overleed David di Tommaso plotseling in zijn slaap. De Fransman groeide in één jaar bij FC Utrecht uit tot een cultheld in de Domstad en wordt uiteraard herdacht op deze memorabele dag.

Bij het televisieprogramma De Tafel van Kees werd Foeke Booy uitgenodigd, die trainer van FC Utrecht was tijdens het laatste jaar van Di Tommaso. Hij legt uit hoe het kwam dat de Franse voetballer zo snel uitgroeide tot een belangrijk persoon bij FC Utrecht.

"Hij kwam heel makkelijk binnen bij ons, hij lag goed in de groep, dat ging heel natuurlijk. Hij snapte de cultuur die bij ons heerst heel goed." Di Tommaso kwam tot 44 competitiewedstrijden voordat hij overleed. "Het is tien jaar geleden, maar zo voelt het eigenlijk niet", blikt Booy somber terug. "Dat merk je aan de media, die dat ook niet zijn vergeten."

"Je ziet de impact die het heeft gehad op iedereen. Dat maakt het alleen maar mooier, want we zijn er trots op dat bijna niemand het gevoel heeft dat het al tien jaar geleden is." Di Tommaso overleed plotseling in zijn slaap, Booy kreeg in de vroege ochtend een telefoontje met het slechte nieuws. "Dat was niet te bevatten. Dat je de spelers moet bellen met het feit dat hun maatje, hun collega is overleden. Hoe moet je daarmee omgaan?"

"Dan kom je in een achtbaan van emoties te recht. Binnen acht dagen een herdenking regelen, het is onwerkelijk. Het was iemand die dag en nacht bezig was met zijn sport. Die jongen was supergezond, hij was echt met zijn vak bezig. Dat dan uitgerekend zijn lichaam, dat wat hij nodig heeft, hem in de steek laat, dat is confronterend."

FC Utrecht speelt zondagmiddag een thuiswedstrijd, waar Di Tommaso uiteraard herdacht wordt.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner