29.11.2015 11:44

"Fans hebben echte Te Vrede nog niet gezien"

Mitchell te Vrede (l.) zet sc Heerenveen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong tegen Roda JC. De spits scoort nadat een bal van Caner Çavlan (m.) op de paal eindigt. (28-11-2015)
Mitchell te Vrede (l.) zet sc Heerenveen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong tegen Roda JC. De spits scoort nadat een bal van Caner Çavlan (m.) op de paal eindigt. (28-11-2015)

Met een intikker en een penalty waren de goals van Mitchell te Vrede tegen Roda JC niet mooi, maar daarom waren ze niet minder belangrijk. De spits staat nu op vijf doelpunten, maar verzekert de fans van sc Heerenveen dat er nog meer in het vat zit.

"Ik heb door een schorsing en een blessure het nodige gemist, bovendien kan ik nog stappen maken. De fans hebben de echte Mitchell Te Vrede nog niet gezien", stelt hij op de clubwebsite van de Friezen. Over zijn goals kan Te Vrede kort zijn: "Als de bal maar over de lijn is."

Toch kijkt hij ook iets uitgebreider terug op de 1-0 en 3-0. Bij zijn eerste treffer profiteerde hij na een schot van Caner Çavlan, dat op de paal belandde. "Ik had verwacht dat hij de bal voor zou geven, maar hij schoot en gelukkig stond ik op de juiste plek om het af te maken." De tweede goal schoot Te Vrede vanaf elf meter in. "De keeper koos de goede hoek, maar als je een penalty goed neemt, is het altijd raak."

De spits krijgt het vertrouwen van Foppe de Haan, die lang niet altijd even aardig is voor Te Vrede. "De trainer is kritisch en dat is goed voor mij. Een schouderklopje is leuk, maar ik heb af en toe een schop onder de kont nodig om te kunnen presteren. Ook als team hebben we de woorden van de trainer goed opgepakt. We knokten voor elkaar en dan zie je meteen dat het gaat lopen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner