29.11.2015 12:46

'De Boer wil af van overbodige verdedigers'

Ajax moet zondagmiddag op bezoek bij PEC Zwolle en twee spelers weten in ieder geval dat ze niet in actie komen. John Heitinga en Ricardo van Rhijn zijn buiten de selectie gelaten door Frank de Boer. Van Rhijn moet Kenny Tete voor zich dulden, Heitinga is na zijn terugkeer slechts een paar keer als invaller gebruikt.

Volgens De Telegraaf wil Frank de Boer vroegtijdig af van zijn verdedigers. "Vooral de manier waarop er met de 87-voudig international wordt omgesprongen, zal hem (Heitinga red.) over een wintertransfer laten nadenken." Heitinga kwam afgelopen zomer over van Herta BSC, maar mocht tot dusver slechts drie keer invallen. "Met zijn beslissing lijkt de trainer het tweetal naar de uitgang te jagen", aldus het dagblad.

Ricardo van Rhijn speelde vorig jaar bijna dertig wedstrijden in de Eredivisie, maar heeft dit huidige seizoen Kenny Tete voor  zich te dulden. Van Rhijn stond dit seizoen slechts drie keer in de basis bij de hoofdmacht en dat waren duels in het bekertoernooi, Europa League en Eredivisie. Verder kwam Van Rhijn twee keer als invaller binnen de lijnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner