29.11.2015 16:29

Invaller Hoesen schiet Groningen naar zege

Invaller Danny Hoesen (m,r.) is de gevierde man bij FC Groningen, want hij maakt in de blessuretijd de winnende goal tegen ADO Den Haag. (29-11-2015)

Invaller Danny Hoesen schoot FC Groningen diep in de blessuretijd naar een 2-1 zege tegen ADO Den Haag. In het Eredivisie-duel tussen beide ploegen was de invaller daardoor de gevierde man.

Drie dagen na de Europa League-wedstrijd tegen Marseille probeerde FC Groningen zich het in eigen huis makkelijk te maken door snel te scoren. De thuisploeg begon fel en fanatiek aan de wedstrijd, maar was bovenal slordig in de opbouw. Tot echte kansen kwamen de Groningers dan ook niet. ADO leverde aan de andere kant wel plaagstootjes af middels een schot van Ruben Schaken en een kopbal van Mike Havenaar.

Het was dan ook niet geheel verrassend en onverdiend dat de bezoekers na een kwart wedstrijd op voorsprong kwamen. Aaron Meijers kreeg aan de linkerkant veel te veel ruimte en leverde dan ook een prima voorzet af. Édouard Duplan kwam in de zestien prima voor Johan Kappelhof en kopte de bal in de verre hoek onhoudbaar binnen voor de 0-1.

Na deze tegenslag was FC Groningen het even goed kwijt. Gelukkig voor de thuisploeg kende ADO weinig drang om de voorsprong uit te breiden, waardoor Groningen niet al te veel in de problemen kwam. Maar aanvallend gezien leverden de groen-witten ook weinig af. Het bleef slordig en redelijk inspiratieloos wat de thuisploeg liet zien voor de rust.

In de rust moest trainer Henk Fraser door blessures twee keer wisselen. En beide invallers zagen er direct na rust ongelukkig uit. Bij een steekbal op Lorenzo Burnet gleed de eerste invaller, Ludcinio Marengo, weg. De lage voorzet van Burnet kwam vervolgens via Kevin Jansen tegen de knie van de andere invaller, Tom Beugelsdijk aan. Via zijn knie caramboleerde de bal uiteindelijk in het doel voor de 1-1.

Na de gelijkmaker werden de rollen zoals ze vooraf werden verwacht. FC Groningen behield het initiatief en ADO loerde op de counter. Beide ploegen kwamen vanuit hun rol maar moeizaam voor het vijandelijke doel, waardoor de wedstrijd in evenwicht bleef. Een echt slotoffensief zat er voor beide ploegen uiteindelijk ook niet meer in, waardoor ze allebei genoegen leken te moeten nemen met één punt.

Nadat de vier minuten blessuretijd er op zaten kreeg FC Groningen nog een vrije trap. Albert Rusnák plaatste de bal ver voorbij de tweede paal, waar aanvoerder Michael de Leeuw de bal goed teruglegde. Zijn lage bal kon voor het doel door invaller Danny Hoesen eenvoudig binnen worden gelopen. Hoesen is in Groningen niet onomstreden maar bezorgt zijn ploeg in deze wedstrijd wel drie punten.

Door: Dennis Korpel