29.11.2015 16:26

Tienkoppig FC Utrecht wint van mak Heracles

Nacer Barazite scoort voor FC Utrecht tijdens het duel met Heracles en zoekt het contact met de supporters. (29-11-2015)

FC Utrecht heeft zondagmiddag in de eigen Galgenwaard met 4-2 gewonnen van Heracles. Utrecht stond lang met tien man, nadat Kevin Conboy in de eerste helft al moest inrukken met rood. Sébastien Haller scoorde evenals Nacer Barazite twee keer.

Precies tien jaar geleden overleed FC Utrecht-verdediger David Di Tomasso in zijn slaap. Zondagmiddag werd de Fransman herdacht voor aanvang van de wedstrijd. Even later gaf scheidsrechter Jochem Kamphuis het eerste fluitsignaal  voor het begin van de wedstrijd. Die wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. Heracles zette druk op de verdediging van FC Utrecht, maar echte kansen leverde het niet op.

FC Utrecht had het lastig en wist maar mondjesmaat wat te creëren. Tot uitgespeelde kansen leidde het niet. Een uitgespeelde kans kreeg Heracles wel en dat werd door Iliass Bel Hassani tot doelpunt gepromoveerd vijf minuten voor rust. De goal werd ingeleid door Oussama Tannane, die na lange tijd weer een basisplaats kreeg van John Stegeman. FC Utrecht-verdediger Kevin Conboy kon al vroeg inrukken doordat de aanvaller vlak voor rust zijn tweede gele kaart ontving. FC Utrecht kon in de eerste helft geen potten breken.

Ook de tweede helft begon slap. Heracles vond de voorsprong prima en liet FC Utrecht het spel maken. Met het schot op de paal van Haller gaf FC Utrecht een waarschuwing af aan Heracles. Even later was het al 1-1. Na een prachtige aanval waar de bal steeds in één keer door werd gespeeld, ronde Barazite het beheerst af. Heracles riep het op zich af en zag een paar minuten later dat opnieuw Barazite scoorde en FC Utrecht op voorsprong bracht.

Na wat aanvallende wissels kwam Heracles wat beter in het spel in de tweede helft. Tannane liet zien dat hij na zijn blessure nog steeds geweldig kan voetballen. De aanvaller krulde een schot prachtig in de verre hoek en zette Heracles daarmee op gelijke hoogte. Vijf minuten voor tijd zette clubtopscorer Haller FC Utrecht voor de tweede keer op voorsprong, door een voorzet van Barazite keurig in het doel te koppen. Een paar minuten later stuurde Yassin Ayoub zijn teamgenoot Haller de diepte in en de Franse aanvaller maakte ook nog de 4-2. FC Utrecht wint dus met 4-2 van een matig Heracles.

Door: Thomas Mulder