29.11.2015 18:06

Fledderus: "Geen vormdip, maar foute keuzes"

Mark Jan-Fledderus (r.) ziet dat Bart Ramselaar (l.) de bal net voor zijn voeten weghaalt tijdens FC Utrecht - Heracles Almelo. (29-11-2015)
Mark Jan-Fledderus (r.) ziet dat Bart Ramselaar (l.) de bal net voor zijn voeten weghaalt tijdens FC Utrecht - Heracles Almelo. (29-11-2015)

Van een vormdip wil Mark-Jan Fledderus nog niet spreken na de 4-2 nederlaag tegen FC Utrecht, maar dat het anders moet is duidelijk, gaf de aanvoerder van Heracles aan tegenover Voetbal.com. Hoewel de verdediger tevreden was over de eerste helft tegen FC Utrecht en het optreden van de teruggekeerde Oussama Tannane, hoopt de verdediger dat de koppen van Heracles weer goed bij elkaar gestoken worden, aangezien het vorige week tegen Excelsior ook al niet soepel liep.

"Vandaag begonnen we de eerste helft wel goed, dus van een dip kan je niet spreken. We waren agressief en wonnen duels, maar daar was in de tweede helft helemaal niets meer van over." Waar dat enorme verschil vandaan kwam, was een raadsel voor de aanvoerder van Heracles. "Utrecht nam het in de tweede helft helemaal over. Volgende week moeten we in ieder geval uit een ander vaatje tappen. Deze wedstrijd zullen we goed moeten analyseren."

In de tweede helft leek Heracles in te zakken, maar dat was totaal niet de bedoeling volgens Fledderus. "Bij ons waren de twee centrale verdedigers helemaal vrij, maar we maakten alleen maar foute keuzes. Ineens gingen we lange ballen spelen en konden we de concentratie niet meer opbrengen om geduld te houden." In de rust had trainer John Stegeman daar juist voor gewaarschuwd.

Utrecht zette weinig druk en profiteerde van de slordige passes van Heracles. "We hadden veel meer lef moeten tonen en bijvoorbeeld vanuit de verdediging het middenveld moeten indribbelen om een man meer te creëren." Heracles gaf het initiatief uit handen en daar profiteerde de thuisploeg optimaal van. Met name Nacer Barazite kon het de verdediging van Heracles een paar keer gevaarlijk maken.

"We hadden moeite om hem te controleren, hij was erg creatief", aldus de aanvoerder. Zelf ontbrak het de ploeg aan creativiteit voorin, al had Tannane het een paar keer flink op de heupen. "Het is lekker dat hij weer terug is van zijn blessure. Hij heeft bijvoorbeeld wel de individuele kwaliteiten om een wedstrijd open te breken. Je ziet dat ook met zijn assist en het doelpunt die hij maakt. Maar als je het met z'n allen zo laat afweten in de tweede helft, is dat doodzonde."

Door: Bastiaan Vrijhof

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner