30.11.2015 08:37

Brenet blaakt van zelfvertrouwen bij PSV

Joshua Brenet groeit in zijn rol als linksback van PSV. Na een zwakke start van het seizoen en veel kritiek, speelde Brenet zondag een van zijn beste wedstrijden in Eindhoven.

Tegen AZ gaf hij een assist op Luuk de Jong en in de slotfase was hij met een pegel op de lat zelfs dicht bij een treffer. Het PSV-publiek heeft hem in het hart gesloten en zong hem zondag zelfs toe. Ook van medespelers kreeg hij na afloop de complimenten. "Het begint steeds lekkerder te lopen. Ik heb ook meer vertrouwen. De trainer geeft me genoeg vertrouwen en zo zie je maar. Het gaat dan vanzelf."

Brenet (21) was lang een rechtsbuiten maar werd pas ontdekt toen hij vijf jaar geleden in de verdediging werd neergezet bij Zeeburgia. Bij PSV ontwikkelde hij zich verder als rechtsback maar afgelopen seizoen stond Santiago Arias hem nog in de weg.

Door de afwezigheid van de lang geblesseerde Jetro Willems en omdat de Deen Simon Poulsen zijn draai niet kan vinden op het niveau van PSV, belandde de jeugdinternational op de linksbackpositie. In het begin van het seizoen was het de zwakke plek in de verdediging van de titelverdediger maar trainer Phillip Cocu liet Brenet staan. In dertien van de veertien eredivisieduels plus alle wedstrijden in de Champions League stond Brenet in het basiselftal.

Lestienne

Zondag tegen AZ kreeg hij de kans om te excelleren. Met reservespits Jürgen Locadia als linksbuiten is er veel gelegenheid om de aanval te kiezen, een rol die hem als voormalig aanvaller bevalt. "Ik ben aanvaller geweest, daar heb je profijt van maar het moet ook in je zitten. Het is altijd lekker om mee naar voren te gaan en om belangrijk te zijn. Het gaat toch om winnen en doelpunten maken."

Met de aanstaande terugkeer van Maxime Lestienne, een échte vleugelspeler, dreigt hij aanvallend minder ruimte te krijgen, maar een gewijzigde rol verwacht hij niet. "Misschien wordt het wat minder maar dan moet ik mijn momenten afwachten en die gaan zeker wel komen."

Realistisch

De steun van het publiek doet Brenet goed maar hij blijft realistisch: "Het is mooi meegenomen maar daarvoor heb ik ook tegenslagen gehad. Ik blijf gewoon mezelf. Het kan snel gaan in het voetbal. De ene week ben je de held, de andere week ben je niks."

Brenet gelooft in zichzelf én ook in de kansen van PSV, dat tot dusver vier punten minder verzamelde dan Ajax. "Ik heb volop vertrouwen dat we de punten gaan pakken om mee te gaan strijden om het kampioenschap."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner