30.11.2015 10:30

De Jong baalt nog steeds van afgekeurde goal

PSV domineert tegen AZ en komt na een kwartier spelen al op een 2-0 voorsprong. Luuk de Jong (m.) viert met de gebalde vuist zijn doelpunt. (29-11-2015)
PSV domineert tegen AZ en komt na een kwartier spelen al op een 2-0 voorsprong. Luuk de Jong (m.) viert met de gebalde vuist zijn doelpunt. (29-11-2015)

PSV won met 3-0 van AZ Alkmaar en stond aanvoerder Luuk de Jong enigszins teleurgesteld de pers te woord na afloop van het duel. Hij is namelijk van mening dat een doelpunt van hem is afgenomen.

Bij een 3-0 stand haalde Joshua Brenet van afstand uit. De rebound verscheen voor de voeten van Luuk de Jong en Adam Maher. De middenvelder gunde de eer aan zijn captain en De Jong schoot binnen. Toch werd het doelpunt afgekeurd. Onterecht, aldus De Jong.

"Ik wist van mezelf honderd procent zeker dat ik niet buitenspel stond. Maher stond wel buitenspel en volgens de scheidsrechter nam hij deel aan het spel, maar ík speelde de bal", aldus een balende De Jong tegen De Telegraaf. "Daarbij denk ik dat Maher niemand van AZ in de weg liep. Ik zei tegen de scheids: waarom fluit je? Ik scoor gewoon en stond geen buitenspel. Ik baal er echt van."

De Jong had tegen AZ al twee goals gemaakt, maar had dus graag zijn hattrick gemaakt. "Ik wil ook gewoon topscorer worden", zei hij eerder tegen het Algemeen Dagblad. De Oranje-spits staat momenteel eerste in het topscorersklassement. Hij scoorde dertien goals.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner