30.11.2015 11:32

Fischer baalt van missers: "Hij zit daar mee"

Viktor Fischer (l.) ramt de bal richting doel, terwijl verdediger Mikael Lustig al gestopt is met voetballen, omdat de grensrechter vlagt. (26-11-2015)
Viktor Fischer (l.) ramt de bal richting doel, terwijl verdediger Mikael Lustig al gestopt is met voetballen, omdat de grensrechter vlagt. (26-11-2015)

Viktor Fischer is de laatste twee duels allesbehalve gelukkig in de afronding. De Deen wist tegen Celtic FC en tegen PEC Zwolle niet te scoren, terwijl hij daar wel de kansen voor kreeg.

Tegen Celtic ramde Fischer de bal keihard tegen de touwen (zie foto), maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de herhaling bleek dat echter niet te kloppen. Tegen PEC Zwolle miste Fischer kans op kans. "Hij zat zich verschrikkelijk te verbijten en op zichzelf te schelden. Viktor zit er meer mee dan wie ook", zegt De Boer daarover tegen De Telegraaf. "Ik begrijp dat en ik begrijp dat hij graag wil, maar hij moet daarin de rust vinden want hij haalt alleen maar zichzelf uit zijn spel. En soms dus ook zijn ploeggenoten omdat hij uit positie loopt."

Ondanks de missers van Fischer wist Ajax wel te winnen van PEC Zwolle (het werd 0-2). "Uiteindelijk ben je tevreden omdat we geconcentreerd hebben verdedigd, terecht gewonnen, maar we moeten onze ogen niet sluiten voor de gemiste kansen", zo blijft De Boer kritisch. "Het kon zomaar 1-1 worden als er een bal verkeerd zou vallen na rust."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner