30.11.2015 15:01

Excelsior spiegelt zich aan Heracles Almelo

Commercieel directeur Wouter Gudde bekijkt de wedstrijd Ajax - Excelsior vanaf de tribune. (08-03-2015)
Commercieel directeur Wouter Gudde bekijkt de wedstrijd Ajax - Excelsior vanaf de tribune. (08-03-2015)

Excelsior hoopt in de toekomst Heracles Almelo achterna te gaan. Het gaat momenteel goed bij de Kralingers. Onlangs werd op Woudestein het hoofdgebouw en de businessruimte uitgebreid.

"We zijn nu twee jaar lang bijna elke wedstrijd uitverkocht, ook zakelijk. Ondanks de uitbreiding kunnen we eigenlijk alweer een nieuwe uitbreiding aan", aldus commercieel directeur Wouter Gudde tegenover RTV Rijnmond. "Daar zijn we serieus naar aan het kijken, maar wel verantwoord. Bij Heracles Almelo heb ik wel mijn ogen uitgekeken. Die club is misschien wel een voorbeeld voor ons. De hoeken uitbreiden moet de volgende stap zijn. Je moet altijd dromen, maar laten we eerst kijken of we de zijkanten dicht kunnen bouwen."

Excelsior heeft als doel om een stabiele ploeg in de Eredivisie te worden. "We zullen dan elk jaar het spelersbudget moeten vergroten. Dan helpt het wel als je vroegtijdig weet dat je in de Eredivisie speelt, maar als je dat wil dan moet je meer inkomsten gaan halen. We doen het rustig aan door vooral reële stappen te maken. Het heeft geen nut om te zeggen dat je structureel in het linkerrijtje wil voetballen of Europees voetbal moet halen. We hebben met vijf miljoen euro nog steeds de laagste begroting in de Eredivisie."

Excelsior hoeft in ieder geval niet te vrezen voor een vertrek van Gudde. De commercieel directeur liet aanbiedingen van ADO Den Haag en Sparta Rotterdam aan zich voorbij gaan. "Ik kan mij bij Excelsior doorontwikkelen. ADO was een stap vooruit, maar ik had niet het gevoel dat ik daar als directeur de tijd zou krijgen om iets neer te zetten. Dat vond ik een groot risico. Over Sparta heb ik toentertijd serieus gesproken met Wiljan Vloet, maar dat vond ik niet echt een stap vooruit. Meer kan ik er niet van maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner