30.11.2015 15:15

Topscorer De Jong richt vizier op Kežman

Luuk de Jong wil Mateja Kežman achterna. De Servische goaltjesdief scoorde in het verleden aan de lopende band bij PSV. Tijdens het seizoen 2002/2003 scoorde Kežman zelfs 35 keer.

De Jong hoopt het aantal van Kežman te evenaren. De spits van PSV loopt momenteel één op één in de competitie. De aanvaller speelde tot dusver dertien competitiewedstrijden en kwam daarin tot dertien treffers. "Als ik fit blijf zou ik dat kunnen halen", doelt De Jong op de 35 treffers van Kežman. Afgelopen weekend was De Jong tweemaal trefzeker. De spits scoorde tegen AZ de 2-0 op aangeven van Joshua Brenet en de 3-0 op aangeven van Gastón Pereiro. "Uiteindelijk ben je ook afhankelijk van je aanvoer en het waren uitstekende voorzetten. Dan moet je ze natuurlijk nog wel maken, maar ze gingen er gelukkig goed in."

"Mijn ploeggenoten weten wat mijn kwaliteiten zijn en dat ze me altijd kunnen zoeken in de zestien", vervolgt De Jong zijn verhaal. "Dat is natuurlijk fijn, maar als je zoals vorig seizoen twee mensen hebt die veel scoren is dat óók fijn. En met Jürgen Locadia en Pereiro hebben we jongens op de flanken staan die ook gemakkelijk doelpunten maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner