02.12.2015 09:59

NEC: "Nieuw stadion bouwen is goedkoper"

Als NEC en de gemeente Nijmegen het niet eens worden over de verkoop van De Goffert, is het heel goed mogelijk dat de Eredivisionist vertrekt uit het stadion. De gemeente is momenteel eigenaar van de thuishaven, NEC betaalt zich blauw aan onder andere huurkosten.

Om die reden wilde NEC het stadion overnemen van de gemeente, waarmee de huurkosten wegvallen en de club weer baas is in eigen stadion. Dinsdag lekte echter uit dat de politiek in Nijmegen een dusdanig hoog bedrag verwacht voor het stadion, dat NEC de onderhandelingen direct heeft gestaakt.

"Het bod wijkt dusdanig af van onze intenties, dat we niet eens een tegenbod hebben gedaan. Het verschil bedraagt miljoenen. Deze uitkomst is zeer teleurstellend", stelt directeur Bart van Ingen in De Gelderlander. "Voor de club is deze uitkomst desastreus. Renovatie van De Goffert is noodzaak."

Van Ingen somt op wat er alleen gebeuren moet in Nijmegen. "De veldverwarming, het veld zelf, het kunstgrasveld op trainingscomplex De Eendracht, de ketel in het hoofdgebouw, de loges, de stoeltjes voor de toeschouwers, de stadionverlichting en de commandotoren - dat alles is hoognodig aan vervanging toe. En dan gaat het al gauw om meer dan anderhalf miljoen euro."

Het grote probleem voor NEC is dat de ploeg naast de huurkosten ook moet betalen voor het grote onderhoud in en rond het stadion. "Er wachten ons nu onhaalbare financieringseisen. We zijn geen eigenaar, betalen nog dertig jaar huur en moeten het noodzakelijke groot onderhoud zelf betalen. Dan is een vertrek uit De Goffert en een nieuw stadion elders bouwen goedkoper. Wij gingen altijd uit van een goede afloop. Wat nu? We hebben geen enkel idee meer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner