02.12.2015 11:03

Fraser wordt moe van de smoesjes bij ADO

Henk Fraser geeft op de bank aanwijzingen aan zijn spelers tijdens ADO Den Haag - Heracles Almelo. (13-09-2015)
Henk Fraser geeft op de bank aanwijzingen aan zijn spelers tijdens ADO Den Haag - Heracles Almelo. (13-09-2015)

Met een veertiende plek in de Eredivisie hangt ADO Den Haag weer aan de onderkant van de vaderlandse competitie. Het lukt de ploeg niet meer om het succes uit het seizoen 2010/2011, toen de ploeg zevende werd in Nederland, te evenaren. Trainer Henk Fraser heeft vooral moeite met de smoesjes die zijn verdedigers telkens verzinnen.

Ook tegen FC Groningen zag de achterst linie van ADO Den Haag er niet goed uit. Er werd uiteindelijk met 2-1 verloren in de Euroborg. "Als voormalig verdediger heb ik er wel met afgrijzen naar gekeken", vertelt Fraser in gesprek met Voetbal International. 

"Als ik dan de smoesjes na afloop van sommige spelers hoor, dan word ik daar wel moe van. Het lukt ons blijkbaar op cruciale momenten maar niet om de wedstrijd naar ons toe te trekken", stelt de trainer van ADO Den Haag. De club wist in het huidige seizoen nog maar twee keer te winnen en werd in de KNVB beker op knullige wijze uitgeschakeld door de amateurs van SC Genemuiden.

Toch houdt Fraser vertrouwen in zijn spelersgroep. "Behalve Ajax heeft nog geen enkele ploeg ons weggespeeld", kijkt hij terug op de eerste veertien competitiewedstrijden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner