03.12.2015 15:51

De Wijs maakt overstap naar hoofdmacht PSV

Jordy de Wijs is sinds donderdag volwaardig lid van de A-selectie van PSV. Trainer Phillip Cocu heeft de twintigjarige verdediger overgeheveld naar het vlaggenschip van de Eindhovenaren.

PSV meldt via de officiële kanalen dat De Wijs de promotie te danken heeft aan de goede indruk die hij de voorbije weken maakte. De jonge verdediger verlengde onlangs ook al zijn contract in Eindhoven tot medio 2019. "Mijn ambitie is om hier ooit basisspeler te worden. Daar ga ik alles aan doen", zei hij twee weken geleden.

De Wijs maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van PSV. In het Champions League-duel met VfL Wolfsburg verving hij een kwartier voor tijd Simon Poulsen. Daarna volgden nog speelminuten in de KNVB beker (SC Genemuiden-thuis) en de Eredivisie (De Graafschap-uit).

Zijn debuut in het betaalde voetbal maakte hij twee seizoenen geleden al. De Wijs speelde in het seizoen 2013/2014 zijn eerste wedstrijd voor Jong PSV. Daarna volgden nog 39 optredens in het shirt van de beloften van PSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner