03.12.2015 17:30

Jonk legt functie bij Ajax definitief neer

Wim Jonk vertrekt per direct bij Ajax. Het hoofd jeugdopleiding en de club hebben besloten uit elkaar te gaan, meldden de Amsterdammers donderdag. Jonk stopt vrijdag met zijn werkzaamheden.

De club wilde van Jonk af, omdat hij al bijna het hele jaar weigert aan te schuiven bij vergaderingen van het zogenoemde technisch hart van de huidige koploper van de eredivisie. Jonk weigerde te vertrekken. Op 16 december zou een arbitragezaak uitsluitsel moeten geven, maar die is nu van de baan.

"Nadat Ajax te kennen heeft gegeven niet door te willen met mij voel ik onvoldoende draagvlak en hebben we besloten uit elkaar te gaan. Ik denk dat het uiteindelijk in niemands belang is om dit voor een rechter uit te vechten", zei Jonk achteraf. De club dankt hem in een reactie voor zijn werk en gaat op zoek naar een geschikte opvolger.

De vertrouwensbreuk tussen Jonk en club zorgden de afgelopen tijd voor een hoop tumult bij Ajax. Een aandeelhoudersvergadering draaide voornamelijk om Jonk en zijn positie bij de voetbalclub. Clubicoon Johan Cruijff reageerde boos op het vertrek van Jonk. Dat legde een bom onder zijn veranderplan bij Ajax, vond hij. Cruijff nam vervolgens ook zelf afstand van de club.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner