04.12.2015 22:34

Paris Saint-Germain overklast subtopper Nice

Paris Saint-Germain heeft vrijdag bij subtopper Nice een overtuigende overwinning geboekt. De ploeg van trainer Laurent Blanc klopte de nummer vijf van de Ligue 1 met 3-0. De Franse kampioen is nog altijd ongeslagen en kwam op 45 punten uit zeventien wedstrijden, liefst zestien punten meer dan de eerste achtervolger Caen.

Met Serge Aurier op de plek van de geblesseerde rechtsback Gregory van der Wiel beleefde 'PSG' een makkelijk avondje. Edinson Cavani opende tien minuten voor rust op aangeven van Zlatan Ibrahimovic de score. Aan het einde van de eerste helft was de wedstrijd eigenlijk al beslist toen verdediger Niklas Hult van Nice met rood uit het veld werd gestuurd en Ibrahimovic uit een strafschop de Parijse voorsprong verdubbelde. De Zweedse spits maakte er in de tweede helft ook nog 0-3 van.